قهوه چیست ؟ (به زبان ساده)

قهوه چیست

قهوه چیست


معرفی کامل و جامع قهوه به زبان ساده . هر آنجه در مورد قهوه لازم است بدانید

چه یک تازه کار باشید و چه یک قهوه نوش با تجربه ، دنیای قهوه می تواند برای شما غافلگیر کننده و هیجان انگیز باشد . با وجود انواع مختلف دانه های قهوه ، روش های دم آوری و نوشیدنی های متفاوت جای تعجب نیست که قهوه به یک موضوع پیچیده و پرطرفدار تبدیل شده است .

ولی اصلا نگران نباشید ! پیچیدگی قهوه دلیل بر این نیست که شما نتوانید وارد این دنیای اسرار آمیز و شگفت انگیز شوید ؛ با خواندن این مقاله در سایت مای کافی حتی اگر یک مبتدی در زمینه ی شناختن قهوه هستید می‌توانید به شناخت و درک اصول اولیه این نوشیدنی محبوب دست پیدا کنید .

انواع دانه های قهوه

قبل از هرچیز بیایید در مورد دانه های قهوه صحبت کنیم ؛ قهوه یک گیاه است که دارای درخت و میوه های گیلاسی شکل می باشد . میوه های قهوه توسط کشاورزان چیده و با روش هایی که در مقالات دیگر مای کافی به آن می پردازیم به دانه ای که برای همه ما آشنا است تبدیل می شود .

دانه های قهوه از مناطق مختلفی در سرتاسر جهان به دست می آیند و هر منطقه طعم و عطر منحصر به فرد خود را دارد ؛ در این جا برخی از رایج ترین انواع دانه های قهوه که با آنها روبرو خواهید شد را معرفی میکنیم :

عربیکا : دانه های عربیکا پرمصرف ترین نوع دانه های قهوه می باشند ؛ آنها مشخصات طعمی و عطری پیچیده‌ای دارند ، در دانه های عربیکا می توان نت های شیرینی و اسیدی را جستجو کرد ، این دانه ها معمولاً در ارتفاعات بالاتر کاشته می شوند و نسبت به سایر انواع قهوه ها قیمت گرانتری هم دارند .

روبوستا : دانه ‌های روبوستا به دلیل طعم قوی و تلخ خود شهرت پیدا کرده اند ؛ آن ها به طور معمول در ارتفاعات پایین تر رشد می کنند و قیمت کمتری نسبت به دانه های عربیکا دارند . دانه‌های روبوستا اغلب به صورت ترکیبی برای افزودن به دانه های عربیکا و جهت تهیه میکس یا بلند قهوه استفاده می شوند .

لایبریکا : دانه هایی که درصد بسیار پایینی از تولید قهوه جهان را به خود اختصاص می دهند ؛ مشخصات طعمی خاص و منحصر به فردی دارند ، معمولاً در کشورهای جنوب شرق آسیا به مقدار خیلی کم رشد پیدا می کنند و زیاد مورد توجه قهوه نوش ها در جهان نیستند.

رستری قهوه کجاست و چه کاری انجام میشود ؟

حالا که با دانه های قهوه آشنا شدیم یک مرحله پیش می رویم ؛ دانه ها بعد از فرآوری که در مقالات دیگر مای کافی به آن اشاره شده است به کارگاه هایی به نام رستری می روند تا در آنجا اصطلاحاً برشته یا بو داده شوند .

رست یا برشته ‌کاری مرحله‌ای کاملاً تخصصی و تاثیرگذار در طعم و عطر نهایی قهوه است که در مورد آن نیز مقاله‌ای در سایت مای کافی منتشر شده است ؛ بعد از برشته ‌کاری نوبت به دم آوری قهوه می رسد .

روش های دم آوری قهوه

برای دم آوری قهوه روش های بسیار زیادی وجود دارد که در اینجا به تعدادی از معروف‌ترین آنها اشاره می کنیم :

دریپ کافی یا روش چکه ای : در این روش که بیشتر در قهوه جوش های خانگی وجود دارد سابه قهوه یا همان قهوه آسیاب شده را داخل فیلتر ریخته ، آب داغ را به آرامی روی آن میریزیم ، قهوه عصاره گیری می شود و به صورت چکه چکه از فیلتر کاغذی داخل ظرف سرو ما می ریزد .

فرنچ پرس : فرنچ پرس وسیله ای برای دم آوری قهوه تحت فشار و مجاورت با آب داغ می باشد ؛ پودر قهوه در مجاورت آب خیسانده می شود ، سپس با فشار دادن از طریق فیلتر فلزی یک نوشیدنی غلیظ و سنگین به دست می آید .

پور آور یا روش چکانه ای : شبیه به همان روش قطره آیا چکه ای است که قبلاً توضیح داده شد ، با این تفاوت که ریزش آب به صورت دستی انجام می پذیرد و به همین دلیل کنترل بیشتر بر فرایند دم آوری وجود دارد که باعث دقیق و ظریف تر شدن نوشیدنی نهایی می شود .

اسپرسو : عبور جریان آب پرفشار با دمای مشخص از روی سابه ریز قهوه می باشد در نتیجه یک فنجان قهوه پر طعم ، با عطر قوی ، رنگ زیاد و غلیظ انتظار شما را می کشد .

قهوه چیست
قهوه چیست

انواع نوشیدنی ها با قهوه

حالا که با بعضی از روش های معروف دم آوری قهوه آشنا شدید نوبت به آن رسیده است که در مورد نوشیدنی های متفاوتی که با قهوه درست می شوند صحبت کنیم .

آمریکانو : اضافه کردن مقدار مشخصی آب داغ به یک اسپرسو ، قهوه ای شفاف و سبک تر به شما می‌دهد که آمریکا نامیده می شود .

کاپوچینو : ترکیب شیر حرارت دیده و فوم گرفته با اسپرسو به نسبت تقریباً مساوی یکی از جذاب ترین شیر قهوه های جهان را حاصل می کند .

لته : تقریباً تمام مراحل شبیه به کاپوچینو است با این تفاوت که میزان شیر حرارت دیده از فوم یا خامه شیر بیشتر می باشد . لایه ای نازک و مخملی از فوم شیر روی نوشیدنی تشکیل می شود ؛ لاته معمولاً در کافه ها با طرح های زیبای روی فنجان که توسط باریستا‌های با تجربه با شیر زده می شود و به آن لاته آرت می گویند سرو می شود .

ماکیاتو : ما کیاتو در واقع به زبان ایتالیایی یعنی لکه دار کردن یا نشاندار کردن ؛ ماکیاتو می تواند طیف گسترده از نوشیدنی ها را شامل شود . مثلاً اگر یک فنجان اسپرسو را با یک لکه شیر فوم گرفته شده نشان دار کنیم اسپرسو ماکیاتو داریم .

در نوشیدنی های خود می توانیم از سس ها و سیروپ های مختلف استفاده کنیم که در این صورت نیز ماکیاتو ایجاد می شود ؛ مثلاً اگر در یک فنجان از سیروپ کارامل استفاده کنید در کنار شیر و قهوه کارامل ماکیاتو داریم . اگر از سیروپ وانیل استفاده کنیم وانیل ماکیاتو داریم و …

موکا : در واقع یک ماکیاتو است که در آن از سیروپ شکلات استفاده می شود

شیر ، اسپرسو و سیروپ شکلات نوشیدنی جذابی برای عاشقان شکلات و کاکائو به نام موکا فراهم می کند .

حرف آخر در دنیای قهوه

در نهایت باید گفت قهوه یک نوشیدنی جذاب و پیچیده با تاریخچه غنی و طیف گسترده ای از طعم ها و روش های دم آوری است ؛ این مقاله کوتاه و به زبان ساده شما را به خوبی در مسیر خود برای درک اصول اولیه قهوه قرار می دهد .

چه یک اسپرسو پررنگ را ترجیح دهید یا یک لته خامه ای ؛ قهوه برای همه وجود دارد پس بروید امتحان کنید و از دنیای شگفت انگیز قهوه لذت ببرید .

‫0/5 ‫(0 نظر)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *